Blog

Wat heeft deze kabouter te maken met mij en dus ook met jou?

IMG_1596
Inspiratieblog

Wat heeft deze kabouter te maken met mij en dus ook met jou?

Afgelopen week schreef ik over het volgen van mijn innerlijke stem. Een vraag die er kwam: “Lies, je gaat nu toch niet zo’n zweverig type worden toch?”
Nou ik kan je verzekeren, zeker niet. Ik hou van spiritualiteit en alles wat hiermee verbonden is, maar met mijn beide voeten op de grond. Voor mij ligt hierin wel de waarheid. Wat dat voor mij betekent? Ik zal hier een volgende keer meer over delen.
Maar voor nu ga ik het wellicht nog wat vager maken, want toen mijn oog vanochtend op deze kabouter in het bos viel vroeg ik mezelf af wat het mij wilde zeggen. Ik had het ook niet kunnen zien hè en ik geloof niet in toeval. Dus ja……
Ik geloof dat alles wat je tegenkomt een boodschap op je pad is. En je zult zelf voelen wanneer een signaal zo bedoeld is. Simpel voorbeeld, het roodborstje. Voor veel mensen heeft het roodborstje een betekenis. Ik ken aardig wat mensen die hiermee een verbinding hebben. Herken jij dat, dat signaal wat je aan het denken zet en waardoor je jezelf afvraagt wat het betekent, welke boodschap het heeft. Heb jij dit wel eens? Of denk je nu, vaag……

Kabouters staan voor scheppende kracht. Ze staan voor de zorg voor de aarde (grond)  en de zorg voor de wortels van planten. Ze staan voor creatie van vruchtbare grond waardoor er groei kan ontstaan.(Ze zijn verbonden met het element aarde)Toen ik vanochtend het woord creëren hoorde in een online training waaraan ik deelneem vielen er wat kwartjes en toen ik deze kabouter tegenkwam begreep ik helemaal wat ik te doen heb en ook wat ik vooral niet te doen heb.

Ik geloof dat wij allemaal op de wereld zijn gekomen met een bepaald levensdoel. Aan ons is het om hier vorm aan te geven in dit leven zodat we een vruchtbare grond voor onszelf creëren en dus ook voor de mensen om ons heen, waardoor ieder van ons iets moois kan doorgeven aan een ander, ieder op zijn of haar unieke wijze.

En zo is dat dus ook voor jou. Als je naar jezelf kijkt, is er dan iets wat jij nu nog niet hebt gecreëerd maar wat je wel graag zou willen? Wie ben jij nu en klopt dit nog met wie je wilt zijn?

En hoe komt dat dan mocht dit voor jou nog niet zo zijn?

Er gebeuren soms dingen in je leven waardoor je van je werkelijke zelf afraakt. Opvoeding, gebeurtenissen, omstandigheden, alles heeft invloed op jou en er komt een moment dat het voor jou niet meer kloppend voelt. Of je hebt hier nooit echt bij stil gestaan en het begint te knagen. Wellicht heb je altijd geleefd vanuit hoe je het geleerd hebt en voelt dit niet meer goed. Allemaal signalen waardoor je weet, ik ben niet mezelf.

Je weet niet meer wie je bent en je beseft misschien dat je buiten jezelf staat.

Tijd om in de scheppende kracht van de kabouter te stappen en te ontdekken en creëren wat jij graag wilt. Want deze kracht hebben we allemaal in ons maar het is aan jou om de antwoorden te vinden op de vragen die in jou spelen zodat je ervoor kunt zorgen dat er iets moois tot bloei kan komen.

Denk je nu, vaag type maar ik wil wel eens kennismaken, leuk! Gewoon doen, laat het me weten of wil je meer weten over hoe jij dit voor jezelf kunt aanpakken, of je wilt gewoon kennismaken stuur me gerust een berichtje op info@marliesvanerkel.nl, dan bel ik je.

Fijne dag!

Liefs Marlies

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *