Blog

Is jouw instrument al gestemd?

1247162F-9E88-42DB-9DFB-34AE82DEC102
Inspiratieblog

Is jouw instrument al gestemd?

Is jouw instrument al gestemd?

Heb jij een droom om jezelf in de wereld te zetten met het allerliefste wat jij wilt maar lukt het je niet omdat je jezelf telkens weer tegenkomt.

Je bent enthousiast maar daar is weer die stem in je hoofd die jou overal vanaf houdt. Je wordt overvallen door een gevoel dat je het niet kunt, vragen als wie ben ik dan wel. Wat heb ik eigenlijk te brengen. Ik heb niet voldoende kennis, ik moet eerst nog een opleiding doen. Ik heb niet genoeg waarde te bieden, mensen vinden me af raar, wat zullen anderen wel niet van mij vinden. Pas dan gaat het me wel lukken. De mensen om je heen reageerden toch al niet zo enthousiast toen je je plannen vertelde. Zou je dat wel doen? Geef je je goede baan op? Dan moet je veel te hard werken of daar kun je toch niet van leven. En weer sta je stil samen met je droom. Alleen, in twijfel. Alle goed bedoelde adviezen van de mensen om jou heen, ze hebben je alleen nog maar verder van je pad gebracht en jij weet niet meer wat je moet geloven. Misschien ben je zelfs van plan om te stoppen en terug te gaan naar je baan in loondienst waar je het eigenlijk helemaal niet naar je zin had.

Je ploft op de bank en begint met piekeren en voordat je het weet is de dag voorbij gegaan. Je bent niets opgeschoten en je gaat naar bed met een negatieve energie en een gevoel van mislukt zijn. Zie je wel ik kan het niet. En de volgende dag sta je op en start alles weer van voren af aan.

Wat doet dit met jou? Je kijkt naar teksten van ondernemers die ook zo iets doen als jij. Je verbouwt de tekst een beetje en je bent tevreden. Je maakt een ebook of een andere gratis weggever, want dat doet iedereen en het lijkt te werken bij die anderen. Op social media zie je gelikte plaatjes dus ja, dat is goed! Dan gaat het me lukken. Je hebt inmiddels een gelikte website en zelfs misschien al een sales funnel. Yes, kom maar op, ik ben er klaar voor. Je hebt weer moed, dit keer gaat het me lukken.

Je bent online, heb je prachtige website gedeeld en je gratis weggever en wat blijkt na een paar dagen……

Geen enkele reactie! Daar gaat je positieve energie. Wat gaat er toch niet goed. Je besteedt je dag nog eens aan het herschrijven van je website, nieuwe plaatjes, misschien ligt het daar aan. Maar jee, een aantal dagen later, nog geen enkele aanmelding voor je mooie programma en zelfs geen download van je gratis weggever. Je agenda blijft leeg.

Shit! Je ploft op de bank en het stemmetje in je hoofd begint weer het verhaal op te dreunen. Zie je, ik kan het niet, ik krijg geen klanten enz. Het rellen in je hoofd wordt harder en harder. Je voelt je inmiddels ziek en futloos. Dat was niet mijn idee van ondernemen en vrijheid. Er zit dus gewoon niemand op mij te wachten. 

Je besluit wanhopig nog maar een opleiding te doen, een gratis webinar te volgen en een challenge.  Ja, dat is de oplossing, dat gaat het verschil maken. Maar helaas……..

Wat dan wel?

Wat we vergeten is dat wij als mensenhelpers ons eigen instrument zijn. En dat instrument moet afgestemd zijn, net als bijvoorbeeld een viool of een piano. Als deze niet goed gestemd zijn dan klinkt het vals en werkt het niet. Hiervan gaat bij de luisteraar de energie niet stromen. Ik weet niet of je weet hoe een valse viool klinkt. Maar ik krijg dan de neiging om weg te rennen. En dat geldt dus ook voor jouw potentiële klanten. Ze gaan niet aan omdat jouw energie er niet echt op zit, ondanks je mooie verhaal en gelikte plaatjes. Mensen voelen vaak als het niet klopt. En haken dan af. Jij moet ook afgestemd zijn op jou. En De oplossing hiervoor ligt in jouw binnenwereld. Hoe jij je voelt, wie jij moet zijn. En dit wordt vaak vergeten. De basis is niet aanwezig. En die basis ben JIJ! We kijken naar het gelikte plaatje en automatisch denken we dat het bij die ander wel allemaal lukt. Maar dat weet je niet en dat maakt ook niet uit om te weten want het gaat om jou. En ik zeg niet dat een website niet voor je kan werken en dat een strategie niet kan werken. Maar het begint bij de basis en nogmaals, dat ben JIJ. Wat jij ECHT te brengen hebt aan de wereld.  Het gaat om jouw energie en als deze is afgestemd op jouw echte kern, wie jij Echt bent, dan ga jij dit uitstralen en ga jij vanuit intuïtie en je innerlijke stem je werk doen en dan volgt de rest vanzelf.

Dus

Lieve mensenhelper met een missie. Hoe staat het met jouw binnenwereld? Zorg dat deze op orde is. Welke belemmerende overtuigingen spelen er in jou, wat wil er nog gezien, gevoeld en gehoord worden zodat jij kunt gaan floreren als de persoon die jij echt bent. Welk verhaal vertel jij jezelf waardoor het niet lukt?

Hoe zou het zijn als je niet maar naar anderen hoeft te kijken, hoe zij het doen maar dat je helemaal kunt gaan ondernemen en ZIJN vanuit jou? Dat alles vanuit jou als vanzelf door jou heen stroomt. 

Wat kan er dan voor moois tevoorschijn komen? 

Ieder mens heeft zijn eigen blinde vlekken. En daarom is het zo fijn als er iemand met je meekijkt en helpt die bij jou naar boven te halen. Wil jij hier over van gedachten wisselen neem dan contact met me op want het is zonde om tijd en geld te verspillen aan allerlei zaken die jou op dit moment niet verder gaan helpen. En geloof me, ik was daar ook anders kon ik dit verhaal nu niet schrijven. En ik heb kostbare tijd verspild maar toen ik aan de slag ging met mijn binnenwereld is mijn energie weer gaan stromen, ben ik geheeld en geworden wie ik echt ben. Is mijn bedrijf er vanzelf achteraan gekomen en mag ik mooie klanten helpen. Dat is ondernemen vanuit jouw kern waardoor je je missie echt gaat leven. 

En daar kan niets tegenop. Dat wens ik ook voor jou.

 

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *