Blog

Wil jij die vervelende negatieve gedachten over jezelf stoppen?

marliesvanerkel12367
Inspiratieblog

Wil jij die vervelende negatieve gedachten over jezelf stoppen?

Herken jij dit? Vervelende negatieve gedachten in je hoofd die jou zeggen dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet kan, dat je je doel niet kunt bereiken, dat je te dik bent of niet slim genoeg. Gedachten waardoor jij denkt “wie ben ik nou eigenlijk”. Gedachten over jezelf die ervoor zorgen dat je blokkeert en waardoor je een negatieve energie ervaart en die zeker niet bijdragen aan jouw zelfvertrouwen en een goed gevoel over jezelf.
 
Alles wat je aandacht geeft groeit en zo is het ook voor zowel jouw positieve als negatieve gedachten. Je gedachten bepalen hoe jij jezelf voelt en hoe je naar jezelf kijkt. Maar weet je dat jij hier zelf invloed op hebt en dat je deze negatieve gedachten zelf kan veranderen in positieve gedachten. Jij alleen kan de eerste stap zetten Je zult merken dat wanneer je dit doet er veranderingen plaats zullen vinden. Je mindset verandert, je voelt je positiever, je krijgt een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.
 
Ben jij je bewust van jouw gedachten? Wanneer je je bewust bent van al je negatieve gedachten kan je er voor kiezen om deze gedachten los te laten en te vervangen door de positieve. Let er eens op hoe jij over jezelf denkt en sta er eens bij stil wanneer je iets negatiefs denkt over jezelf. 
 

Om de negatieve gedachten te doorbreken kun je de volgende oefening doen:

 
Schrijf de negatieve gedachten over jezelf eens een week lang op en kijk eens voor jezelf wat deze gedachten met je doen. En als je dat gedaan hebt, vervang de negatieve gedachten door positieve, motiverende gedachten over jezelf. Zodra er een negatieve gedachte in je opkomt zeg je stop tegen deze gedachte en vervang je deze meteen door een positieve die je vervolgens hardop tegen jezelf uitspreekt. 
Misschien ontdek je door deze oefening een patroon in je gedachten. Een thema in jouw leven die deze gedachten veroorzaken. Zodra je dit weet kun je hier verder mee aan de slag.
 
Negatieve gedachten zullen je geen positief gelukkig leven opleveren dus ga ermee aan de slag en verander deze en vergeet niet, gedachten zijn krachten!

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *