Blog

De boom als metafoor om te groeien

groeien zelfrespect
Inspiratieblog

De boom als metafoor om te groeien

Tijdens mijn wandelcoach opleiding leerde ik over werken met bomen. Zo mooi om te zien wat een boom over ons kan vertellen. Ik werk dan ook graag met bomen tijdens het wandelend coachen. Als ik met iemand door het bos loop vraag ik wel eens of ze een boom willen zoeken die is zoals zij zich op dat moment voelen. Zo mooi om te zien dat iedereen een passende boom vindt, die helemaal past bij die persoon op dat moment. Vaak ontstaan er mooie aanknopingspunten en inzichten om mee verder te gaan.
 
 
Deze dag liep ik samen met mijn hond door het bos.
Al mijmerend stuitte ik op de boom van de foto. Een boom waarvan de wortels niet meer stevig genoeg waren om hem te dragen waardoor hij uiteindelijk letterlijk omviel. 
 
Ken je dat gevoel? Dat je jezelf niet meer staande kunt houden in deze wereld? Dat je jezelf op je weg volledig bent kwijtgeraakt?
 
 
Waarom viel deze boom mij zo op? Als je goed kijkt dan zie je, dat ondanks dat de boom omgevallen en ontworteld is, een mooie struik de kans heeft gezien iets nieuws bloeiend op de boom op te bouwen. Er is een nieuwe vorm ontstaan, op iets wat niet goed meer aardde en zo niet verder kon.
 
Kan jij je daar iets bij voorstellen?
Wat heb jij nu nodig? Iets wat nu niet meer bij je past kun je veranderen, stress kun je achter je laten door te leren en ervaren om anders met de dingen om te gaan, oude patronen kun je doorbreken. Misschien heb je er wat hulp bij nodig. Nieuwe inzichten, een luisterend oor.
 
Hoe geweldig zou het voor jou zijn om het nieuwe jaar positief te starten en af te rekenen met alles wat je weerhoudt om gelukkig in het leven te staan en je nieuwe zelf tot bloei te brengen?
 
Als je vragen hebt, bel me gerust, ik help je graag verder ✨
 
Liefs Marlies

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *